„Latvijos dujos“ gavo aplinkosaugos vadybos sertifikatą ISO 14001

„Latvijos dujos“ įdiegė aplinkosaugos vadybos sistemą, taip patvirtindama aukštus įmonės standartus, kryptingą savo poveikio aplinkai mažinimą ir atsakingą įmonės valdymą. Įmonė gavo tarptautiniu mastu pripažintą ISO 14001 standarto sertifikatą, kuriuo patvirtinama, kad „Latvijos dujų“ aplinkosaugos vadyba atitinka tarptautinius standartus ir geriausią praktiką.

„Latvijos dujų“ verslo plėtros vadovas Olavas Kiecis aiškina: „Šių metų lapkritį įmonė gavo ISO 14001 standarto sertifikatą, kuris patvirtina „Latvijos dujų“ įgyvendinamą gerąją aplinkosaugos vadybos praktiką. Įmonė įvertino visus vidinius ir išorinius aspektus, kurie daro ar gali daryti įtaką aplinkai ir diegia efektyvią aplinkosaugos vadybos sistemą. Joje atsispindi visi aspektai ir rizika, taip pat priemonės, kurių reikia imtis siekiant sumažinti poveikį ar jį pašalinti. Tai apima rūpinimąsi aplinka visais lygmenimis – renkantis ir naudojant energijos šaltinius, taikant technologijas ir priimant komunikacijos sprendimus, tvarkant atliekas, vykdant suinteresuotų šalių reikalavimus ir atsižvelgiant į produktų asortimentą. Įmonės darbuotojai taip pat įtraukiami ir informuojami apie įdiegtos aplinkosaugos vadybos sistemos svarbą. Padedama aplinkosaugos ekspertų, įmonė „Latvijos dujos“ informuoja savo darbuotojus apie atsakingą verslą ir aplinką tausojantį gyvenimo būdą, taip skatindama suvokimą apie įmonės bei kiekvieno darbuotojo poveikį.“

Įmonė „Latvijos dujos“, įgyvendindama tvarumo principus, prioritetą teikia aplinkai, rūpinimuisi darbuotojais ir skaidriam valdymui. „Latvijos dujos“ dirba taip, kad ateities kartoms perduotų augti ir vystytis palankią aplinką.

Iepriekšējie jaunumi

24.11.2021. | tvarumas
Su „Latvijos dujų“ parama pasodinta 2 000 beržų, kompensuojančių įmonės CO2 emisiją.

Atsakomybė už aplinkos apsaugą reiškia ne tik tikslus ir politiką, bet ir realius veiksmus, todėl su įmonės parama buvo pasodinta medžių giraitė, kuri dar ilgus metus padės sumažinti kenksmingo CO2 išmetimą į atmosferą.

Skaityti daugiau